top of page
  • Patrick Mathurin

Dichtwedstrijd - Dichten om te dichten

Socrates wordt door velen gezien als de grondlegger van de westerse filosofie, ondanks dat hij zelf niks geschreven heeft.Het was zijn leerling Plato die in zijn werken Socrates als karakter nam die door zijn specifieke manier van vragenstellen zijn gesprekspartners zelf het antwoord liet vinden; de vroedvrouwmethode.


Je kan dus eigenlijk stellen dat als Plato er niet was geweest, we weinig van Socrates hadden afgeweten.Dit is een voorbeeld van hoe sterk de kracht van de woordenkunst is.

Woorden kunnen ook helend zijn. Woorden kunnen de ziel strelen en helpen in het verwerken van onopgeloste materie. Het kan helpen het gat wat vele mensen in hun ziel voelen, enigszins te dichten.


Daarom organiseert Stichting Me and the People een dichtwedstrijd om de ontwikkeling van de woordenkunst extra te stimuleren. Deze dichtwedstrijd koppelt ze aan het hart van het herdenkings/ bevrijdingsfestival FOOD FOR THOUGHT 2024; de nationale herdenkingsvoorstelling Het Proces Socrates.


De opdracht staat natuurlijk in het teken van het thema van het festival dat op 29, 30 juni, en 1 juli(keti koti) plaatsvindt:Schrijf een gedicht over herdenken en/of bevrijding.

De winnaar van de dichtwedstrijd mag tijdens de première van de theatervoorstelling Het Proces Socrates, dat dit jaar voor het eerst gespeeld wordt bij het monument op de Dam, zijn winnende gedicht voordragen. De runner-up mag het tijdens de voorstelling doen op 30 juni, en de derde tijdens de voorstelling op 1 juli.


U mag uw inzendingen sturen naar info@foodforthought.nl onder vermelding van 'Dichten om te dichten'.


De inzendingen zullen beoordeeld worden door een vakbekwame jury die binnenkort bekend zal worden gemaakt.


Heel veel succes toegewenst.


Hoogachtend,


Stichting Me and the People

 

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page