top of page
  • Patrick Mathurin

Meld je aan en speel een rol in de prijswinnende theatervoorstelling Het Proces Socrates!

Stichting Me And The People doet een oproep aan basis- en middelbare school-kinderen om hen de kans te geven mee te spelen in de herdenkingsvoorstelling Het Proces Socrates, die op 29, 30 juni en 1 juli 2024 zal plaatsvinden op de Dam. Daarnaast willen wij de kinderen ook inlichten over dit klassiek historisch meesterwerk.


Socrates verkoos de dood omdat hij wilde staan voor waarin hij gelooft. Met deze prachtige voorstelling willen wij de kinderen het bewustzijn meegeven over het geloven in jezelf, het opkomen voor jezelf, het staan voor waar jij in gelooft ook als anderen daar anders over denken, zoals Socrates ook heeft gedaan. En vele andere historische helden na hem, in het verleden en in het heden.


In 1999 studeerde Patrick Mathurin af van de Arnhemse Toneelschool met de solovoorstelling de Apologie van Socrates. Hij won daarmee De Roos-Gesinkprijs. Dit is de prijs voor het grootste talent van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem.

In 2009 was Het Proces Socrates de eerste voorstelling die speelde in het Bijlmerparktheater in Amsterdam Zuidoost. Een belangrijk onderdeel van deze fantastische voorstelling zijn kinderen die een bijrol hebben in de voorstelling. Dit was in 2009 als ontzettend geslaagd! Ook dit jaar zullen kinderen een belangrijke rol vervullen in de theatervoorstelling, en alle kinderen en jeugd van 7-16 jaar kunnen hier aan meedoen.


Zo krijgen een aantal kinderen de kans om in dit historische klassieke meesterwerk mee te spelen, en zelf actief een bijdrage te leveren aan deze voor velen nieuwe vorm van Empowerment. De voorstelling is nu doorontwikkeld tot muziektheatervoorstelling waarin door Patrick in het Nederlands vertaalde reggae nummers van Bob Marley zijn toegevoegd. Ook roept hij hedendaagse MC’s op als getuigen in de rechtszaak, hun getuigenis zal zijn door middel van hedendaagse hiphop nummers. Zo combineren wij de oude filosoof met de hedendaagse filosofen. Uw kind kan hieraan een mooie bijdrage toevoegen. Het gaat uiteindelijk allemaal om het positief beïnvloeden van de jeug!


Dit project speelt zich af in het weekend voor en op Keti Koti. Keti Koti is de nationale herdenking en afschaffing van de slavernij in Suriname en de Antillen. Dit jaar eindigt het herdenkingsjaar op 1 juli 2024, nadat premier Rutte in december 2022 excuses heeft aangeboden namens de Nederlandse staat. Met dit project herdenken wij de helden die in de tijd hebben gestreden voor hun vrijheid en vieren we onze gezamenlijke toekomst.


Wie kan er mee doen?

De rollen zijn weggelegd voor kinderen en jeugd van 7-16 jaar. Wij zijn opzoek naar meerdere kinderen!


Hoe kan je meedoen?

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@foodforthought.nl met als onderwerp Kids-Acting.


Hoe gaat het verder als je geselecteerd bent voor de rol?

Je zal meedoen aan de repetities, en uiteindelijk samen met een aantal andere kinderen optreden tijdens de voorstellingsdagen. Een geweldige ervaring voor de rest van je leven! Ook krijg je een actieve rol bij het plaatsen van de kransen aan het einde van de voorstelling.


Hopelijk tot snel,

Stichting Me And The People

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page