top of page
  • Patrick Mathurin

Praat mee tijdens de Bevrijdingsdialoog!

Bijgewerkt op: 23 jun.

Ook dit jaar organiseert MP Productions namens stichting Me And The People het FOOD FOR THOUGHT Festival op de Dam op 29, 30 juni & 1 juli 2024. De drie thema’s; dialoog, herdenken en bevrijding zullen weer volop aan de orde zijn.

Op 30 juni zal aansluitend aan de Nationale Herdenkingsvoorstelling de Bevrijdingsdialoog, 30 juni - Antieke Afrikaanse Beschavingen, 1 juli - In gesprek met de maker.


Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen op deze historische en belangrijkste locatie van Nederland. Op de plaats waar elk jaar nationaal herdacht wordt, en de plek die heden ten dage symbool staat voor het vrije woord, vragen wij u uw gedachten en mening met ons te komen delen betreft herdenken en vrijheid. Dit zijn ongelofelijk belangrijke onderwerpen die ons allemaal aangaan.


Op weg naar de ongelofelijk belangrijke symbolische datum van 1 juli 2023 waarop het herdenkingsjaar slavernijverleden startte, bood premier Mark Rutte op 19 december 2022 namens de Nederlandse staat excuses aan voor het Nederlands slavernijverleden. Hij erkende dat de slavernij een misdaad is tegen de menselijkheid. En met deze excuses zette hij geen punt, maar een komma. In navolging van de premier bood ook koning Willem Alexander op die eerste juli 2023 zijn excuses aan en vroeg hij om vergiffenis, omdat zijn voorouders destijds niet hebben ingegrepen tegen het systeem.


30 juni 2024 - bevrijdingsdialoog

Wij zijn nu een jaar verder en ondanks dat er geen punt is gezet maar een komma is het toch goed om gezamenlijk stil te staan en terug te kijken, te reflecteren en vooruit te kijken naar hoe nu gezamenlijk verder?

Wat vinden de mensen tot nu toe van het herdenkingsjaar? Wat zijn tot nu toe de ontwikkelingen, en wat vinden we daarvan? Is een herdenkingsjaar voldoende? Of moet het een decennium of eeuw zijn? Where do we go from here? Iedereen is welkom om mee te praten! Op het podium zal er een panel aanwezig zijn van uitgenodigde gasten die als eerste vragen krijgen voorgelegd. Vervolgens mag het publiek hierop reageren, en ook vragen stellen aan het panel.

Afgelopen editie hadden wij Glenn Codfried van Mart radio als moderator van de dialoog. Het panel bestond uit Patricia Gomes, Ian van der Kooye en Djehuti Ankh-Kheru. De presentatie ligt dit jagt dit jaar in handen van Natasja Gibbs en de panel leden zijn o.a. Ian van der Kooye, Faith Bruining (NSC) en Raoul White (GroenLinks) en anderen.


Hoe kan je meedoen?

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@foodforthought.nl met als onderwerp 'Bevrijdingsdialoog'. Ook zonder aanmelding bent u van harte welkom om te participeren maar voor de organisatie is het prettig om te weten dat u komt. Aanmelden is dus niet verplicht.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page